O Διονύσης Αλέρτας φτιάχνει τα καλύτερα brownies αποκλειστικά για τα Ivoire. Εδώ μοιράζεται μαζί μας το μυστικό της συνταγής του.
Χρόνος Προετοιμασίας : 30'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 750 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 525 γρ. αλεύρι μαλακό
- 900 γρ. ζάχαρη καστανή
- 360 γρ. σοκολάτες κουβερτούρα 55%
- 12 αυγά
- 2 μπαστουνάκια βανίλιες
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, για περίπου 10' μέχρι ν’ ασπρίσουν.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά (ή στο φούρνο μικροκυμμάτων), προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να να λιώσει η σοκολάτα.
- Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε με μια μαρίζ και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το ξύσμα από τα sticks βανίλιας.
- Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα σ’ ένα τετράγωνο ταψάκι 25Χ25 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 20 λεπτά
- Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό τουλάχιστον 1 ώρα (αλλιώς θα τρέχει το μείγμα υγρό).και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου