ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο με μανιτάρια και γλυκό κρασί


Μία γευστική πρόταση από τον Αγγελο Ρεντουλα και τον "Γαστρονόμο"


Προετοιμασία : 10΄ 
Μαγείρεμα : 20΄




Συνοδεύουμε με βραστές πατάτες ή πιλάφι και σαλάτα της αρεσκείας μας.


~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 μερίδες
  • 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 250 γρ. φρέσκα μικρά άσπρα μανιτάρια, κομμένα στη μέση
  • 150 ml κόκκινο, γλυκό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι
  • 3 - 4 κόκκοι μπαχάρι, χοντροσπασμένοι
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. 
  • Μόλις κάψει πολύ καλά το σκεύος, βάζουμε το μισό λάδι, το κοτόπουλο και το μπαχάρι. 
  • Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά από την πλευρά που ακουμπά στο σκεύος και στη συνέχεια ανακατεύουμε ώστε να ροδίσει και από τις άλλες μεριές. 
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε στο σκεύος τα μανιτάρια και το υπόλοιπο λάδι. 
  • Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να πιουν τα υγρά τους, για περίπου 5 - 6 λεπτά. 
  • Ρίχνουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε να απορροφήσει τυχόν υγρά και να ροδίσει και αυτή.
  • Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο σκεύος, ρίχνουμε το κρασί και το ξίδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνουν ελάχιστα υγρά σαν σάλτσα και να γίνει το κοτόπουλο - λογικά δεν θέλει πάνω από 4 - 5 λεπτά. 
  • Χρειάζεται προσοχή για να μη μας στεγνώσει. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αποσύρουμε. 
  • Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με πουρέ πατάτας ή λευκό πιλάφι και σαλάτα της αρεσκείας μας.

Στο ποτήρι 
Ένα Cabernet Sauvignon με Aγιωργίτικο.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου