Προετοιμασία : 10΄
Μαγείρεμα : 20΄
Συνοδεύουμε με βραστές πατάτες ή πιλάφι και σαλάτα της αρεσκείας μας.
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 μερίδες
- 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 70 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 250 γρ. φρέσκα μικρά άσπρα μανιτάρια, κομμένα στη μέση
- 150 ml κόκκινο, γλυκό κρασί
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι
- 3 - 4 κόκκοι μπαχάρι, χοντροσπασμένοι
- 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις κάψει πολύ καλά το σκεύος, βάζουμε το μισό λάδι, το κοτόπουλο και το μπαχάρι.
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά από την πλευρά που ακουμπά στο σκεύος και στη συνέχεια ανακατεύουμε ώστε να ροδίσει και από τις άλλες μεριές.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε στο σκεύος τα μανιτάρια και το υπόλοιπο λάδι.
- Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να πιουν τα υγρά τους, για περίπου 5 - 6 λεπτά.
- Ρίχνουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε να απορροφήσει τυχόν υγρά και να ροδίσει και αυτή.
- Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο σκεύος, ρίχνουμε το κρασί και το ξίδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνουν ελάχιστα υγρά σαν σάλτσα και να γίνει το κοτόπουλο - λογικά δεν θέλει πάνω από 4 - 5 λεπτά.
- Χρειάζεται προσοχή για να μη μας στεγνώσει. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αποσύρουμε.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με πουρέ πατάτας ή λευκό πιλάφι και σαλάτα της αρεσκείας μας.
Στο ποτήρι
Ένα Cabernet Sauvignon με Aγιωργίτικο.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου