Μοναδικές μπριζόλες που πρέπει να δοκιμάσετε
Χρόνος Προετοιμασίας : 30'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 60 γρ. βούτυρο ( 4 κ.σ.)
- 4 χοιρινές μπριζόλες με πάχος 2 εκ. περίπου
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 450 γρ. μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα στα 4
- 60 ml ζωμό κρέατος
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. Worcestershire sauce
- 60 ml. κρέμα γάλακτος
- sour cream 1/4 φλ.τσ.
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε.
- Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι και απο τις 2 πλευρές.
- Βάζουμε το μισό βούτυρο να λιώσει και να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι.
- Προσθέτουμε τις μπριζόλες και τις τηγανίζουμε και απο τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Αποσύρουμε τις μπριζόλες απο το τηγάνι και τις βάζουμε σε μια πιατέλα.
- Βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τα μανιτάρια. Σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια.
- Προσθέτουμε το ζωμό, τη Worcestershire sauce και τη μουστάρδα και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε τις μπριζόλες, κλείνουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 5 λεπτά.
- Αφαιρούμε τις μπριζόλες, τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τις διατηρούμε ζεστές.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι 1/2 κ.γ. αλάτι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε τη σάλτσα μέχρι να αρχίσει να πήζει και προσθέτουμε την sour cream.
- Βάζουμε ξανά τις μπριζόλες στο τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτούν μαζί όλα τα υλικά για 3-4 λεπτά.
- Σερβίρουμε τις μπριζόλες στα πιάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου