ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινές μπριζόλες με σώς μανιταριών Stroganoff


Μοναδικές μπριζόλες που πρέπει να δοκιμάσετε

Χρόνος Προετοιμασίας : 30'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 60 γρ. βούτυρο ( 4 κ.σ.)
  • 4 χοιρινές μπριζόλες με πάχος 2 εκ. περίπου
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 450 γρ. μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα στα 4
  • 60 ml ζωμό κρέατος
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. Worcestershire sauce
  • 60 ml. κρέμα γάλακτος
  • sour cream 1/4 φλ.τσ.


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε. 
  • Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι και απο τις 2 πλευρές.
  • Βάζουμε το μισό βούτυρο να λιώσει και να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι. 
  • Προσθέτουμε τις μπριζόλες και τις τηγανίζουμε και απο τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. 
  • Αποσύρουμε τις μπριζόλες απο το τηγάνι και τις βάζουμε σε μια πιατέλα.
  • Βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τα μανιτάρια. Σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια. 
  • Προσθέτουμε το ζωμό, τη Worcestershire sauce και τη μουστάρδα και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε τις μπριζόλες, κλείνουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 5 λεπτά. 
  • Αφαιρούμε τις μπριζόλες, τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τις διατηρούμε ζεστές.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι 1/2 κ.γ. αλάτι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε τη σάλτσα μέχρι να αρχίσει να πήζει και προσθέτουμε την sour cream. 
  • Βάζουμε ξανά τις μπριζόλες στο τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτούν μαζί όλα τα υλικά για 3-4 λεπτά.
  • Σερβίρουμε τις μπριζόλες στα πιάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου