Μία μοναδική συνταγή από τον Αλέξανδρο Γιώτη. Συνοδεύει ψητά κρεατικά ή ψάρια αλλά είναι και από μόνο του ένα θαυμάσιο γεύμα με λίγο ψωμί.
Προετοιμασία : 15΄
Μαγείρεμα περίπου : 20΄
~ ~ ~ ~ ~Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 μερίδες
- Περίπου 600 γρ. αρακάς (καθαρό βάρος – αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο, αγοράζουμε περίπου 1 κιλό γιατί κατά το καθάρισμα έχουμε μεγάλη φύρα)
Για τη σάλτσα
- 200 γρ. γιαούρτι αγελαδινό
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη κιτρινόριζας (κουρκουμάς) ή κάρι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. γλυκού ξερός, τριμμένος
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένος
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει τρυφερός και μαλακός. Τον στραγγίζουμε.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το σκόρδο, το δυόσμο, τον κουρκουμά (ή το κάρι), το λάδι και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τον αρακά ή απλώς περιχύνουμε το φαγητό την ώρα του σερβιρίσματος.
- Τρώγεται ζεστό και κρύο.
Συνοδεύουμε με :
- Ψωμί της αρεσκείας μας, πατάτες βραστές ή ρύζι πιλάφι.
- Ο σκορδάτος αρακάς είναι θαυμάσιο συνοδευτικό για ψητά ή βραστά κρεατικά, ψάρια και θαλασσινά.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου