ΜΕΝΟΥ

Pages

Αρακάς με σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού


Μία μοναδική συνταγή από τον Αλέξανδρο Γιώτη. Συνοδεύει ψητά κρεατικά ή ψάρια αλλά είναι και από μόνο του ένα θαυμάσιο γεύμα με λίγο ψωμί.

Προετοιμασία : 15΄ 
Μαγείρεμα περίπου : 20΄




~ ~ ~ ~ ~Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 μερίδες
  • Περίπου 600 γρ. αρακάς (καθαρό βάρος – αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο, αγοράζουμε περίπου 1 κιλό γιατί κατά το καθάρισμα έχουμε μεγάλη φύρα)

Για τη σάλτσα
  • 200 γρ. γιαούρτι αγελαδινό
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη κιτρινόριζας (κουρκουμάς) ή κάρι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. γλυκού ξερός, τριμμένος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένος

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει τρυφερός και μαλακός. Τον στραγγίζουμε. 
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το σκόρδο, το δυόσμο, τον κουρκουμά (ή το κάρι), το λάδι και αλατοπίπερο. 
  • Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τον αρακά ή απλώς περιχύνουμε το φαγητό την ώρα του σερβιρίσματος. 
  • Τρώγεται ζεστό και κρύο.

Συνοδεύουμε με : 
  • Ψωμί της αρεσκείας μας, πατάτες βραστές ή ρύζι πιλάφι. 
  • Ο σκορδάτος αρακάς είναι θαυμάσιο συνοδευτικό για ψητά ή βραστά κρεατικά, ψάρια και θαλασσινά.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου