ΜΕΝΟΥ

Pages

Τηγανιά με χοιρινό και πιπεριές

Παραδοσιακή συνταγή που δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου!

Απαιτούμενος χρόνος : 35΄





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • Μισό κιλό χοιρινό
  • 200 γραμμάρια σκληρή φέτα
  • 2 πιπεριές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκόρδο
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
  • 1/4 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Κόβουμε το χοιρινό σε λωρίδες πάχους 1 εκατοστού. 
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις πιπεριές και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Τσιγαρίζουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο και τα κρεμμύδια. 
  • Προσθέτουμε στη συνέχεια το χοιρινό και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ένα χρώμα για 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε για άλλα 3-4 λεπτά. 
  • Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τη φέτα, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου