ΜΕΝΟΥ

Pages

Spring rolls με σπανάκι και φέτα

Λαχταριστά και εύκολα spring rolls αλά Ελληνικά

Απαιτούμενος χρόνος : 40΄




 

~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
Για τα spring rolls
  • 1 πακέτο φύλλο για πίτες και γλυκά
  • 400 γραμμάρια πράσο ψιλοκομμένο
  • 150 γραμμάρια διάφορα χόρτα (σπανάκι, σέσκουλα, λάπαθα) πλυμένα και καλά στραγγισμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, με τα φύλλα τους
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • Λίγομαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι του καφέ γάλα φρέσκο
  • 200 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • 150 γραμμάρια ανθότυρο φρέσκο, θρυμματισμένο
  • 1/2 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γυάλισμα
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα και τα στραγγίζουμε καλά.
  • Τα ψιλοκόβουμε και τα αλατίζουμε. Τα τρίβουμε με τα χέρια να ιδρώσουν και τα αφήνουμε έτσι για 15 λεπτά.
  • Τα στύβουμε σφιχτά να αποβάλλουν τα υγρά τους.
  • Τα βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το πράσο ψιλοκομμένο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, τα θρυμματισμένα τυριά και το μπέικον.
  • Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Ανοίγετε σε μεγάλη επιφάνεια το φύλο για πίτες και το κόβετε σε κάθετε λωρίδες πάχους 4 εκ.
  • Με μια κουταλιά της σούπας γεμίζετε το κάθε κομμένο φύλλο με τη γέμιση και το τυλίγεται προσεκτικά σε ρολό ενώνοντας τις δύο άκρες του προς τα μέσα για να μη φύγει η γέμιση.
  • Στη συνέχεια λαδώνετε ένα ταψάκι 28 εκ. και βάζετε τα spring rolls. Στη συνέχεια βουρτσίστε το μείγμα αυγού με ένα πινελάκι. 
  • Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά σε αντιστάσεις πάνω και κάτω.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου