ΜΕΝΟΥ

Pages

Κροκέτες με σπανάκι και τυρί



Ένα ελαφρύ ορεκτικό για σας και τους φίλους σας.


Απαιτούμενος χρόνος : 20΄





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψίχα ψωμιού
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά κοπανισμένη
  • 1 1/2 κιλό σπανάκι
  • 3 αυγά
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Με άφθονο νερό και λίγο ξίδι καθαρίζετε και βράζετε το σπανάκι για 10 λεπτά.
  • Το σουρώνετε σε τρυπητό και το πιέζετε να φύγει όλο το νερό.
  • Τοποθετείτε το σπανάκι λίγο- λίγο επάνω σε μάρμαρο ή και μέσα σε πιάτο και το κόβετε με δύο μαχαίρια ψιλά -ψιλά κομματάκια.
  • Το βάζετε σε σουπιέρα βαθιά και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ψωμί τριμμένο στεγνό, το ένα αυγό ολόκληρο και τους δύο κρόκους, το βούτυρο, το τυρί και το κρεμμύδι περασμένο από ψιλό τρίφτη.
  • Τα ζυμώνετε όλα και παίρνοντας λίγο- λίγο,πλάθεται σε σχήμα κυλινδρικό ή στρογγυλό. 
  • Χτυπάτε ελαφρά τα ασπράδια με 2 κουταλιές νερό, βουτάτε τις κροκέτες σε φρυγανιά κοπανισμένη, μετά στο αυγό, μετά πάλι σε φρυγανιά και τις τηγανίζετε σε ηλιέλαιο ώσπου να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου