Απαιτούμενος χρόνος : 20΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψίχα ψωμιού
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο φέτα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά κοπανισμένη
- 1 1/2 κιλό σπανάκι
- 3 αυγά
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Με άφθονο νερό και λίγο ξίδι καθαρίζετε και βράζετε το σπανάκι για 10 λεπτά.
- Το σουρώνετε σε τρυπητό και το πιέζετε να φύγει όλο το νερό.
- Τοποθετείτε το σπανάκι λίγο- λίγο επάνω σε μάρμαρο ή και μέσα σε πιάτο και το κόβετε με δύο μαχαίρια ψιλά -ψιλά κομματάκια.
- Το βάζετε σε σουπιέρα βαθιά και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ψωμί τριμμένο στεγνό, το ένα αυγό ολόκληρο και τους δύο κρόκους, το βούτυρο, το τυρί και το κρεμμύδι περασμένο από ψιλό τρίφτη.
- Τα ζυμώνετε όλα και παίρνοντας λίγο- λίγο,πλάθεται σε σχήμα κυλινδρικό ή στρογγυλό.
- Χτυπάτε ελαφρά τα ασπράδια με 2 κουταλιές νερό, βουτάτε τις κροκέτες σε φρυγανιά κοπανισμένη, μετά στο αυγό, μετά πάλι σε φρυγανιά και τις τηγανίζετε σε ηλιέλαιο ώσπου να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου