ΜΕΝΟΥ

Pages

Φιλέτα ή φέτες ψαριού με λεμονάτο πιλάφι




Μία συνταγή από την Tina Webb και τον "γαστρονόμο". Συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα εποχής και στρώνουμε τραπέζι σε 20΄! Το λεμονάτο πιλάφι θα σας εντυπωσιάσει.

Προετοιμασία : 5΄ 
Μαγείρεμα : 20΄




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 μερίδες
  • 4 φιλέτα ή φέτες ψαριών της αρεσκείας μας, φρέσκα ή κατεψυγμένα, περίπου 180 - 200 γρ. (π.χ. γλώσσες, μπακαλιάροι κ.λπ.)
  • 40 ml ελαιόλαδο για το πιλάφι + 2 - 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνισμα του ψαριού
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο (κατά προτίμηση του 10λεπτου βρασμού)
  • 3 φλιτζ. τσαγιού νερό (ή ζωμό αν έχουμε)
  • 40 ml χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 1/2 ακέρωτο λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. 
  • Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 1 λεπτό. 
  • Ρίχνουμε το νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός. 
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. 
  • Οσο μαγειρεύουμε το πιλάφι, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και «ψήνουμε», σε δόσεις, τα φιλέτα ή φέτες ψαριών, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να γίνουν. 
  • Σερβίρουμε τα ψάρια με το λεμονάτο πιλάφι.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου