Μία φανταστική πρόταση από την Νένα Ισμυρνογλου στον "Γαστρονόμο" που θα σας ενθουσιάσει.
Προετοιμασία : 20΄
Μαγείρεμα : 20΄
Ψήσιμο : 12΄
Για το πέστο ρόκας
Στο ποτήρι
Πηγή - γαστρονόμος
Προετοιμασία : 20΄
Μαγείρεμα : 20΄
Ψήσιμο : 12΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 μερίδες
- 1 κιλό μικροσκοπικές πατάτες, με τη φλούδα τους (προτιμότερο βιολογικές)
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πέστο ρόκας
- 2 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φυλλαράκια ρόκας (περίπου 1 - 1½ ματσάκι)
- 1/3 φλιτζ. τσαγιού καβουρδισμένα κουκουνάρια ή φουντούκια, χοντροκοπανισμένα
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/3 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα ή πικάντικο κεφαλοτύρι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Πατάτες - Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 λεπτά (τις ελέγχουμε τρυπώντας τες με ξυλάκι για σουβλάκι).
- Τις σουρώνουμε.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ την ψιλοκομμένη ρόκα, τα κουκουνάρια ή τα φουντούκια και το σκόρδο για 1 λεπτό και, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε σιγά-σιγά το λάδι, σε αργή ροή, ώσπου να έχουμε μια λεία και πυκνή πάστα.
- Ρίχνουμε το τυρί, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι και βάζουμε το πέστο στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Πλένουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα σκουπίζουμε καλά.
- Κόβουμε κάθε φιλέτο, οριζόντια, σε 3 φέτες.
- Βάζουμε όλες τις φέτες σε ένα μεγάλο ταψί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να καλυφθούν οι φέτες καλά με τα υλικά.
- Στη συνέχεια, τις στρώνουμε στο ίδιο ταψί, στριμωχτά τη μία δίπλα στην άλλη, σε μονή στρώση, και τις ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 12 λεπτά.
- Ελέγχουμε και αν τα φιλέτα παραμένουν ροζ στο κέντρο, τα ψήνουμε για 2 - 3 λεπτά ακόμη.
- Βάζουμε τις βρασμένες πατάτες σε μια πιατέλα και τις περιχύνουμε με το μισό πέστο.
- Αν είναι πολύ πηχτό, το αραιώνουμε με 1 - 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε τα φιλέτα με τις πατάτες και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο πέστο.
Στο ποτήρι
- Ένα ωραίο πλούσιο Chardonnay περασμένο ελαφρά από βαρέλι.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου