ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπέργκερ με μπριζολάκια, μουστάρδα και αγγουράκι τουρσί.

Ποιος είπε πως για να απολαύσουμε ένα ζουμερό μπέργκερ χρειαζόμαστε οπωσδήποτε μπιφτέκια. Μία πρόταση της Tia Webb για μικρούς & μεγάλους.




 


Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, ψήσιμο 6΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά

  • 2 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • 2 ψωμάκια (κατά προτίμηση τσιαπάτα - βρίσκουμε και στα σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 2-4 λεπτές φέτες τυρί της αρεσκείας μας
  • 5 - 6 αγγουράκια τουρσί, σε λεπτές ροδέλες

Εκτέλεση
  • Ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει τις χοιρινές μπριζόλες σε δύο κομμάτια την καθεμιά και να τις χτυπήσει να λεπτύνουν.
  • Βάζουμε σε ένα ταψί τα μπριζολάκια, τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε.
  • Τα ψήνουμε στο γκριλ για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια και αλείφουμε το κάτω μέρος με τη μουστάρδα.
  • Από πάνω βάζουμε τα μπριζολάκια, και μοιράζουμε το τυρί και τα αγγουράκια τουρσί.
  • Ψήνουμε τα μπέργκερ για 1 - 2 λεπτά σε τοστιέρα ή στο φούρνο, ίσα να λιώσει το τυρί.
  • Συνοδεύουμε με απλή πράσινη σαλάτα.

Πηγη - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου