ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με μελιτζάνες, απάκι και ξινομυζήθρα


Μία εύκολη και γρήγορη σαλάτα της Tina Webb για το μεσημεριανό σας.

Προετοιμασία : 15΄ 
Ψήσιμο :







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2 μερίδες
  • 2 μελιτζάνες (κατά προτίμηση φλάσκες), μεσαίου μεγέθους
  • αλάτι, πιπέρι
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γρ. απάκι κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 100 γρ. ρόκα (ή άλλο σαλατικό της αρεσκείας μας)
  • 100 γρ. ξινομυζήθρα
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού, χοντροκομμένα
  • ψωμί της αρεσκείας μας για το σερβίρισμα



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Παίρνουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, τις αλατίζουμε και τις αλείφουμε με τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. 
  • Τις απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. 
  • Τις βγάζουμε και απλώνουμε στη λαμαρίνα το απάκι. 
  • Φουρνίζουμε για 2 - 3 λεπτά, ίσα να ζεσταθούν και να ροδίσουν. 
  • Βάζουμε τη ρόκα σε μια μεγάλη πιατέλα, από πάνω τις φέτες μελιτζάνας, σκορπίζουμε τη ξινομυζήθρα και το απάκι και περιχύνουμε με τις υπόλοιπες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. 
  • Πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού και αλατοπίπερο. Σερβίρουμε με ψωμί.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου