ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα μελιτζάνας με πιπεριές και μοτσαρέλα


Με τις τελευταίες μελιτζάνες της εποχής φτιάχνουμε μια εύκολη και εξαιρετικής γεύσης τάρτα. Μία πρόταση από την ΝτίναΝικολάουκαι τον "γαστρονόμο"






Συνταγή : Ντίνα Νικολάου.
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20΄, ψήσιμο 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας ή χειροποίητη ζύμη μπριζέ*
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού μοτσαρέλα σε κυβάκια
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. 
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη μελιτζάνα και την πιπεριά για 6 - 7 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε. 
  • Ανακατεύουμε απαλά με ξύλινο κουτάλι, κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν. 
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με ένα πιρούνι. 
  • Προσθέτουμε το γάλα, τη μοτσαρέλα, το κάρι (αν το βάλουμε) και το μείγμα του τηγανιού. 
  • Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά. 
  • Στρώνουμε το φύλλο ζύμης σε μια λαδωμένη φόρμα για τάρτα και καλύπτουμε και τα τοιχώματα. 
  • Κόβουμε όση ζύμη εξέχει. 
  • Με ένα πιρούνι τρυπάμε σε μερικά σημεία τη ζύμη για να φουσκώσει ομοιόμορφα. 
  • Απλώνουμε το μείγμα με μία σπάτουλα πάνω στο φύλλο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
  • Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή ή κρύα.

Ζύμη μπριζέ : 
  • Σ' ένα μπολ «δουλεύουμε» με μια σπάτουλα 125 γρ. βούτυρο μαλακό, να γίνει κρέμα. 
  • Προσθέτουμε 1 κουτ. γλυκού αλάτι, 1 κρόκο αυγού και 50 ml γάλα και ανακατεύουμε. 
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά 250 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. 
  • Το δουλεύουμε με τα δάχτυλα μαζεύοντάς το σε μπάλα. 
  • Βάζουμε τη ζύμη τυλιγμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για 2 ώρες. 
  • Χρησιμοποιούμε τη μισή δόση. 
  • Την υπόλοιπη την διατηρούμε στην κατάψυξη για επόμενη χρήση.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου