ΜΕΝΟΥ

Pages

Κέικ μήλο με μυρωδικά



Ένα μοναδικό κέικ που θα σας ενθουσιάσει


Χρόνος Προετοιμασίας : 60'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 110 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. ξινόγαλο
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. σόδα
  • Αλάτι 1/2 κ.γ.
  • 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 110 γρ. μαρμελάδα μήλο
  • 160 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 ml χυμό πορτοκάλι


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί για κέικ. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε με τη ζάχαρη. 
  • Προσθέτουμε τα αυγά και τη μισή ποσότητα του ξινόγαλου και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα.
  • Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλέυρι με τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσοκάρυδο.
  • Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα απο το μίγμα του αλευριού στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. 
  • Προσθέτουμε καιτο υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Τέλος προσθέτουμε τη μαρμελάδα και χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί και αυτή.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 55-60 λεπτά.
  • Βγάζουμε το κέικ απο το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Στο μεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο.
  • Ανακατεύουμε μαζί τη ζάχαρη άχνη με το χυμό μέχρι διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Περιχύνουμε το γλάσο στο κείκ, το αφήνουμε να κρυώσει ώστε να σταθεί και έπειτα σερβίρουμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου