Χρόνος Προετοιμασίας : 60'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 110 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 160 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 100 γρ. ξινόγαλο
- 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. σόδα
- Αλάτι 1/2 κ.γ.
- 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 110 γρ. μαρμελάδα μήλο
- 160 γρ. ζάχαρη άχνη
- 30 ml χυμό πορτοκάλι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί για κέικ. Αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα αυγά και τη μισή ποσότητα του ξινόγαλου και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα.
- Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλέυρι με τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσοκάρυδο.
- Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα απο το μίγμα του αλευριού στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.
- Προσθέτουμε καιτο υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Τέλος προσθέτουμε τη μαρμελάδα και χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί και αυτή.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 55-60 λεπτά.
- Βγάζουμε το κέικ απο το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Στο μεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο.
- Ανακατεύουμε μαζί τη ζάχαρη άχνη με το χυμό μέχρι διαλυθεί η ζάχαρη.
- Περιχύνουμε το γλάσο στο κείκ, το αφήνουμε να κρυώσει ώστε να σταθεί και έπειτα σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου