ΜΕΝΟΥ

Pages

Λαζάνια με κιμά


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : Για 12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬

Υλικά
  • 4 λουκάνικα Ιταλικά μόνο το εσωτερικό
  • 340 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 800 ml συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 350 ml χυμό ντομάτας
  • 5 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 120 ml νερό
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. ξερός βασιλικός
  • 1/4 κ.γ. μαραθόσπορο
  • 1/2 κ.γ. Italian seasoning
  • Αλάτι 1 κ.σ. για τον κιμά και 1/2 κ.γ. για την ρικότα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λαζάνια 12 φύλλα
  • 455 γρ. ρικότα
  • 1 αυγό
  • 340 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
  • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα λουκάνικα, τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Μαγειρεύουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε το χυμό της ντομάτας, τον πελτέ της ντομάτας , την ψιλοκομμένη ντομάτα και το νερό.
  • Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον βασιλικό, το μαραθόσπορο, το Italian seasoning, 1 κ.σ. αλάτι, πιπέρι και το μισό μαϊντανό.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για περίπου μιάμιση ώρα.
  • Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό και αλάτι και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε τα λαζάνια και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε τα λαζάνια και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
  • Βάζουμε σε ένα μπόλ τη ρικότα, το αυγό, 1/2 κ.γ. αλάτι και τον υπόλοιπο μαϊντανο και ανακατεύουμε.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C.
  • Για τη συναρμολόγιση βάζουμε 1,5 φλ.τσ. απο το μίγμα του κιμά στον πάτο ενός ταψιού 22x33 εκ. Καλύπτουμε με 6 φύλλα λαζάνια και πασπαλίζουμε με το 1/3 του μίγματος της ρικότας.
  • Καλύπτουμε με το 1/3 της μοτσαρέλας.
  • Συνεχίζουμε καλύπτοντας με 1,5 φλ.τσ. απο το μίγμα του κιμά και 1/4 της παρμεζάνας.
  • Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα απο τα λαζάνια και πασπαλίζουμε με την μοτσαρέλα και την παρμεζάνα.
  • Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και φροντίζουμε να μην ακουμπάει το φαγήτο.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 25 λεπτά.
  • Αφήνουμε το φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά πρίν σερβίρουμε.

Πηγή - cookbox.gr 
(Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 12/03/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου