¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : Για 12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 4 λουκάνικα Ιταλικά μόνο το εσωτερικό
- 340 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 800 ml συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
- 350 ml χυμό ντομάτας
- 5 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 120 ml νερό
- 25 γρ. ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. ξερός βασιλικός
- 1/4 κ.γ. μαραθόσπορο
- 1/2 κ.γ. Italian seasoning
- Αλάτι 1 κ.σ. για τον κιμά και 1/2 κ.γ. για την ρικότα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λαζάνια 12 φύλλα
- 455 γρ. ρικότα
- 1 αυγό
- 340 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
- 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα λουκάνικα, τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Μαγειρεύουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το χυμό της ντομάτας, τον πελτέ της ντομάτας , την ψιλοκομμένη ντομάτα και το νερό.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον βασιλικό, το μαραθόσπορο, το Italian seasoning, 1 κ.σ. αλάτι, πιπέρι και το μισό μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για περίπου μιάμιση ώρα.
- Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό και αλάτι και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε τα λαζάνια και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Στραγγίζουμε τα λαζάνια και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
- Βάζουμε σε ένα μπόλ τη ρικότα, το αυγό, 1/2 κ.γ. αλάτι και τον υπόλοιπο μαϊντανο και ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C.
- Για τη συναρμολόγιση βάζουμε 1,5 φλ.τσ. απο το μίγμα του κιμά στον πάτο ενός ταψιού 22x33 εκ. Καλύπτουμε με 6 φύλλα λαζάνια και πασπαλίζουμε με το 1/3 του μίγματος της ρικότας.
- Καλύπτουμε με το 1/3 της μοτσαρέλας.
- Συνεχίζουμε καλύπτοντας με 1,5 φλ.τσ. απο το μίγμα του κιμά και 1/4 της παρμεζάνας.
- Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα απο τα λαζάνια και πασπαλίζουμε με την μοτσαρέλα και την παρμεζάνα.
- Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και φροντίζουμε να μην ακουμπάει το φαγήτο.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 25 λεπτά.
- Αφήνουμε το φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά πρίν σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου