ΜΕΝΟΥ

Pages

Παραδοσιακή γαλατόπιτα

Ζεστή πίτα με γάλα, αυγά, λεμόνι και χωρίς φύλλο

Απαιτούμενος χρόνος : 45΄







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6-8 άτομα
  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 λεμόνι ( τη φλούδα του)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Αρχικά βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα για να βράσει, προσθέτοντας το βούτυρο, τη φλούδα λεμονιού και μισό φλιτζάνι ζάχαρη. 
  • Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε στο μείγμα και το σιμιγδάλι σταδιακά και σιγά- σιγά, όχι όλο μαζί, ανακατεύοντας με μια κουτάλα για να μην κολλήσει.
  • Όταν δέσει το μείγμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Σε αυτό το χρονικό σημείο χτυπάμε τα 4 αυγά με τις βανίλιες και την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα όσο το μείγμα είναι ακόμη ζεστό.
  • Τα ανακατεύουμε και αυτά με γρήγορο ρυθμό για να ενσωματωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο, βουτυρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Η γαλατόπιτα ψήνετε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.
  • Μπορούμε αν θέλουμε να τη γαρνίρουμε με ζάχαρη.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου