Ζεστή πίτα με γάλα, αυγά, λεμόνι και χωρίς φύλλο
Απαιτούμενος χρόνος : 45΄
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος : 45΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6-8 άτομα
- 2 λίτρα φρέσκο γάλα
- 4 αυγά
- 2 βανίλιες
- 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1 λεμόνι ( τη φλούδα του)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Αρχικά βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα για να βράσει, προσθέτοντας το βούτυρο, τη φλούδα λεμονιού και μισό φλιτζάνι ζάχαρη.
- Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε στο μείγμα και το σιμιγδάλι σταδιακά και σιγά- σιγά, όχι όλο μαζί, ανακατεύοντας με μια κουτάλα για να μην κολλήσει.
- Όταν δέσει το μείγμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Σε αυτό το χρονικό σημείο χτυπάμε τα 4 αυγά με τις βανίλιες και την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα όσο το μείγμα είναι ακόμη ζεστό.
- Τα ανακατεύουμε και αυτά με γρήγορο ρυθμό για να ενσωματωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο, βουτυρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα.
- Η γαλατόπιτα ψήνετε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.
- Μπορούμε αν θέλουμε να τη γαρνίρουμε με ζάχαρη.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου