ΜΕΝΟΥ

Pages

Στριφτή τυρόπιτα


Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τυρόπιτα από τη Σκόπελο







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
Για τη ζύμη
  • Μισό κιλό αλεύρι μαλακό
  • Μισό κιλό αλεύρι σκληρό
  • Ενα φλιτζάνι ξύδι
  • Ένα ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • 200 -300 ml νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη γέμιση
  • Μισό κιλό φέτα τριμμένη


Εκτέλεση
Για τη ζύμη
  • Ανακατεύουμε τα αλεύρια σε μια λεκάνη αφού πρώτα τα κοσκινίζουμε και προσθέτουμε το ξύδι και το αλάτι.
  • Αρχίζουμε να ζυμώνουμε ενώ προσθέτουμε σταδιακά το νερό και λίγο αργότερα ρίχνουμε και το λάδι. 
  • Πλάθουμε μέχρι η ζύμη μας να μην είναι ούτε πολύ σκληρή ούτε πολύ μαλακή.
  • Τη σκεπάζουμε ,και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Για την συναρμολόγηση ζύμης - γέμισης
  • Στη συνέχεια, την κόβουμε στα τρία και ανοίγουμε ένα ένα τα κομμάτια με τον πλάστη. 
  • Προσπαθούμε το κάθε φύλλο να γίνει αρκετά λεπτό.
  • Απλώνουμε στο πρώτο φύλλο τριμμένη φέτα σε μια ευθεία γραμμή και τυλίγουμε φτιάχνοντας ένα σκουλήκι που το ξανα τυλίγουμε για να γίνει σαλιγκάρι. 
  • Το ίδιο κάνουμε και στα άλλα δύο φύλλα.
  • Τηγανίζουμε τις στριφτές μας τυρόπιτες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν για περίπου 5 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου