Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τυρόπιτα από τη Σκόπελο
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
Για τη ζύμη- Μισό κιλό αλεύρι μαλακό
- Μισό κιλό αλεύρι σκληρό
- Ενα φλιτζάνι ξύδι
- Ένα ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- 200 -300 ml νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη γέμιση
- Μισό κιλό φέτα τριμμένη
Εκτέλεση
Για τη ζύμη- Ανακατεύουμε τα αλεύρια σε μια λεκάνη αφού πρώτα τα κοσκινίζουμε και προσθέτουμε το ξύδι και το αλάτι.
- Αρχίζουμε να ζυμώνουμε ενώ προσθέτουμε σταδιακά το νερό και λίγο αργότερα ρίχνουμε και το λάδι.
- Πλάθουμε μέχρι η ζύμη μας να μην είναι ούτε πολύ σκληρή ούτε πολύ μαλακή.
- Τη σκεπάζουμε ,και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Για την συναρμολόγηση ζύμης - γέμισης
- Στη συνέχεια, την κόβουμε στα τρία και ανοίγουμε ένα ένα τα κομμάτια με τον πλάστη.
- Προσπαθούμε το κάθε φύλλο να γίνει αρκετά λεπτό.
- Απλώνουμε στο πρώτο φύλλο τριμμένη φέτα σε μια ευθεία γραμμή και τυλίγουμε φτιάχνοντας ένα σκουλήκι που το ξανα τυλίγουμε για να γίνει σαλιγκάρι.
- Το ίδιο κάνουμε και στα άλλα δύο φύλλα.
- Τηγανίζουμε τις στριφτές μας τυρόπιτες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν για περίπου 5 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου