Λαχταριστή και χορταστική σαλάτα για το μεσημεριανό σας
Απαιτούμενος χρόνος : 15΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
Για τη σαλάτα- 250 γραμμάρια καπνιστό σολομό
- 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
- ½ γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 μαρούλι χοντροκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
Για τη σως
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 σκελίδα σκόρδο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη σαλάτα
- Αρχικά σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ πολτοποιούμε με ένα πιρούνι 2 σκελίδες σκόρδο και ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο.
- Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Αφού κόψουμε σε λεπτές φέτες τη γαλλική μπαγκέτα τις βουτάμε μέσα στο σκόρδο και το ελαιόλαδο.
- Κατόπιν τις τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Βάζουμε το φιλέτο σολομού στη σχάρα και το ψήνουμε στο φούρνο για 5 - 8 λεπτά πρέπει να το γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά για να ψηθεί ομοιόμορφα.
- Όταν είναι ετοιμαστεί, κόβουμε σε κυβάκια.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τον σολομό, αβοκάντο κομμένο σε φέτες, τις φέτες ψωμιού, το μαρούλι (χοντροκομμένο), ½ φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα και το μαϊντανό και τα ανακατεύουμε.
Για τη σως
- Το ντρέσινγκ της σαλάτας μας το φτιάχνουμε χτυπώντας στο μπλέντερ 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού 1 αυγό, 1 σκελίδα σκόρδο.
- Ενώ χτυπάμε τα υλικά ρίχνουμε σταδιακά ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο.
- Σταματάμε μόλις δημιουργηθεί μια ενιαία κρέμα.
- Μεταφέρουμε τη σαλάτα από το μπολ και τα μοιράζουμε σε 4 βαθιά πιάτα, συμπληρώνουμε στα πιάτα αυτά την υπόλοιπη ποσότητα υλικών, που δεν χρησιμοποιήσαμε στο αρχικό στάδιο.
- Ολοκληρώνοντας και πριν σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω το ντρέσινγκ.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου