ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα του Καίσαρα με καπνιστό σολομό


Λαχταριστή και χορταστική σαλάτα για το μεσημεριανό σας
Απαιτούμενος χρόνος : 15΄
 






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
Για τη σαλάτα
  • 250 γραμμάρια καπνιστό σολομό
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
  • ½ γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 μαρούλι χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Για τη σως
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη σαλάτα
  • Αρχικά σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ πολτοποιούμε με ένα πιρούνι 2 σκελίδες σκόρδο και ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο.
  • Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Αφού κόψουμε σε λεπτές φέτες τη γαλλική μπαγκέτα τις βουτάμε μέσα στο σκόρδο και το ελαιόλαδο.
  • Κατόπιν τις τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Βάζουμε το φιλέτο σολομού στη σχάρα και το ψήνουμε στο φούρνο για 5 - 8 λεπτά πρέπει να το γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  • Όταν είναι ετοιμαστεί, κόβουμε σε κυβάκια.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τον σολομό, αβοκάντο κομμένο σε φέτες, τις φέτες ψωμιού, το μαρούλι (χοντροκομμένο), ½ φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα και το μαϊντανό και τα ανακατεύουμε.

Για τη σως
  • Το ντρέσινγκ της σαλάτας μας το φτιάχνουμε χτυπώντας στο μπλέντερ 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού 1 αυγό, 1 σκελίδα σκόρδο. 
  • Ενώ χτυπάμε τα υλικά ρίχνουμε σταδιακά ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο. 
  • Σταματάμε μόλις δημιουργηθεί μια ενιαία κρέμα.
  • Μεταφέρουμε τη σαλάτα από το μπολ και τα μοιράζουμε σε 4 βαθιά πιάτα, συμπληρώνουμε στα πιάτα αυτά την υπόλοιπη ποσότητα υλικών, που δεν χρησιμοποιήσαμε στο αρχικό στάδιο.
  • Ολοκληρώνοντας και πριν σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω το ντρέσινγκ.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου