~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 2 Πατάτες
- 60γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 1/2 κγ αλάτι
- 1 κρόκο αυγού
- Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- Λάδι για το τηγάνισμα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κάνουμε πολτό με ένα πιρούνι.
- Ανακατεύουμε το τυρί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και τον κρόκο αυγού, και τα ρίχνουμε στο πουρέ πατάτας. Ανακατεύουμε καλά
- Φτιάνουμε μικρά μπαλάκια, τα βουτάμε σε κουρκούτι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν
- Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε
Πηγή - GreekMasa
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου