ΜΕΝΟΥ

Pages

Καρυδόπιτα με σιμιγδάλι

Εμπνευσμένο γλυκό με έντονη γεύση και άρωμα για όλες τις ώρες

Απαιτούμενος χρόνος : 50΄






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6-8 άτομα
Για την καρυδόπιτα
  • 6 αυγά
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 170 γραμμάρια καρύδια ψιλοτριμένα
  • 115 γραμμάρια σιμιγδάλι
  • 2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο σκόνη
  • 1 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη
  • 400 γραμμάρια νερό
  • 1 κουταλιά του χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για την καρυδόπιτα
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  • Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε, στη δυνατή ταχύτητα για 15 λεπτά ή έως ότου έχουμε ένα αφράτο μείγμα που έχει ανοιχτό κίτρινο χρώμα και έχει διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στα αυγά και το μείγμα από το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα
  • Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια, συνεχίζοντας το ανακάτεμα έως ότου έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά.
  • Ελέγχουμε εάν η καρυδόπιτά μας είναι έτοιμη με ένα μαχαίρι που το βυθίζουμε και πρέπει να είναι στεγνό όταν θα το βγάλουμε από το γλυκό.
  • Εάν δεν είναι καθαρό, ψήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμη.
  • Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 5-6 λεπτά, πριν το σιροπιάσουμε.

Για το σιρόπι
  • Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία της κουζίνας και προσθέτουμε το κονιάκ.
  • Με ένα κουτάλι, ρίχνουμε επάνω στο γλυκό μερικές κουταλιές από το ζεστό σιρόπι.
  • Σιγά σιγά το ρίχνουμε το σιρόπι.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου