Το λιωμένο τυρί δένει απόλυτα γευστικά με την πατάτα
Απαιτούμενος χρόνος : 60΄
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος : 60΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
- 4 μεγάλες πατάτες
- 200 γραμμάρια μπρόκολο
- 1 φλιτζάνι τριμμένο αγελαδινό τυρί με λίγα λιπαρά
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 κουταλιές της σούπας spread τυριού
- 1 ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 αυγό
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Αρχικά θα πρέπει να βράσουμε τις πατάτες.
- Τις πλένουμε και χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, τις βάζουμε να βράσουν ολόκληρες σε αλατισμένο νερό.
- Θα χρειαστεί μισή ώρα για να βράσουν.
- Όταν βράσουν, τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση.
- Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αδειάζουμε την ψίχα.
- Προσέχουμε να μην τρυπήσουμε τις πατάτες για να μπορέσουμε να τις ξαναγεμίσουμε.
- Πολτοποιούμε την ψίχα και τη φυλάμε σε ένα μπολ.
- Τοποθετούμε τις άδειες πατάτες σε ένα ταψί.
- Στο σημείο, αυτό ζεματάμε το μπρόκολο.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό, προσθέτουμε λίγο αλάτι και περιμένουμε να βράσει.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το αφήνουμε για 5 λεπτά, ώστε να ζεματιστεί.
- Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Ανακατεύουμε την ψίχα της πατάτας με το αυγό, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το μπρόκολο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το spread τυριού, το τριμμένο τυρί και αλατοπίπερο.
- Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί.
- Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα που φτιάξαμε και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου