ΜΕΝΟΥ

Pages

Γεμιστές πατάτες με κρέμα τυριού και μπρόκολο

Το λιωμένο τυρί δένει απόλυτα γευστικά με την πατάτα

Απαιτούμενος χρόνος : 60΄





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 200 γραμμάρια μπρόκολο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο αγελαδινό τυρί με λίγα λιπαρά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές της σούπας spread τυριού
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 αυγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Αρχικά θα πρέπει να βράσουμε τις πατάτες.
  • Τις πλένουμε και χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, τις βάζουμε να βράσουν ολόκληρες σε αλατισμένο νερό.
  • Θα χρειαστεί μισή ώρα για να βράσουν.
  • Όταν βράσουν, τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση.
  • Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αδειάζουμε την ψίχα.
  • Προσέχουμε να μην τρυπήσουμε τις πατάτες για να μπορέσουμε να τις ξαναγεμίσουμε.
  • Πολτοποιούμε την ψίχα και τη φυλάμε σε ένα μπολ.
  • Τοποθετούμε τις άδειες πατάτες σε ένα ταψί.
  • Στο σημείο, αυτό ζεματάμε το μπρόκολο.
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό, προσθέτουμε λίγο αλάτι και περιμένουμε να βράσει.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το αφήνουμε για 5 λεπτά, ώστε να ζεματιστεί.
  • Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Ανακατεύουμε την ψίχα της πατάτας με το αυγό, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το μπρόκολο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το spread τυριού, το τριμμένο τυρί και αλατοπίπερο.
  • Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί.
  • Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα που φτιάξαμε και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου