ΜΕΝΟΥ

Pages

Παπαρδέλες με ρόκα, θυμάρι και γκοργκοντζόλα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Οι παπαρδέλες είναι ένα ιδιαίτερο ζυμαρικό που αξίζει να εντάξουμε στην διατροφή μας. Πλούσιο γεύμα, έτοιμο σε μόλις 15'.

Υλικά
  • 1 πακέτο παπαρδέλες
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • 30 ml κρασί λευκό ή ροζέ
  • 100 γρ. ρόκα, χοντροκομμένη
  • 150 γρ. γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ, θρυμματισμένα
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  • Βράζουμε σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζουμε. 
  • Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε το κουκουνάρι για περίπου μισό λεπτό. 
  • Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τα ζυμαρικά. 
  • Προσθέτουμε τη ρόκα, τη γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ, το θυμάρι και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου