ΜΕΝΟΥ

Pages

Κουνουπίδι με ελιές και σάλτσα αντσούγιας




Μία μοναδική συνταγή με κουνουπίδι από τον "Γαστρονόμο" που θα σας ενθουσιάσει.

Προετοιμασία : 30΄ 
Μαγείρεμα : 15΄






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 μερίδες
  • 1 μέτριο κουνουπίδι, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια του, χωρισμένο σε μπουκετάκια
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 μικρό, ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο, ολόκληρο
  • 3 – 4 κόκκοι μπαχάρι
  • 12 μαύρες ελιές Καλαμών ή άλλες της αρεσκείας μας, χωρίς τα κουκούτσια

Για τη σάλτσα
  • 6 φιλέτα αντσούγιας, ξαλμυρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο μας αρέσει)
  • 80 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να ροδίσουν (όχι να μαυρίσουν)
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι (με μέτρο), πιπέρι


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Σάλτσα
  • Πολτοποιούμε όλα τα υλικά (βάζουμε τα μισά κουκουνάρια) στο μπλέντερ ή στο μούλτι, μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη πυκνή σάλτσα. 
  • Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με λίγο αλάτι, αν χρειαστεί.

Σαλάτα
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει με λίγο αλάτι, το κρεμμύδι, το δαφνόφυλλο και τα μπαχάρια. 
  • Μόλις κοχλάσει καλά βάζουμε το κουνουπίδι και το βράζουμε για 8-12 λεπτά, μέχρι δηλαδή να γίνει όσο μαλακό μας αρέσει. 
  • Το στραγγίζουμε και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. 
  • Περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, σκορπίζουμε από πάνω τις ελιές και τα υπόλοιπα κουκουνάρια και σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Συνοδεύουμε με :
  • Ρύζι πιλάφι ή ρυζομακάρονα (noodles) ή απλώς ψωμί. 
  • Η κουνουπιδοσαλάτα αυτή συνοδεύει θαυμάσια τηγανητά λιανόψαρα (μαρίδα, αθερίνα, μικρά γοπάκια) ή ψητά ψάρια της αρεσκείας μας.


Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου