ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητές μελιτζάνες με ρόδι και κόλιανδρο

Ένα πιάτο όνειρο
 
Χρόνος Προετοιμασίας : 30'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη







 ~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 1200 ml νερό ( 5 φλ.τσ.)
  • Αλάτι 2 κ.σ.
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 15 ml. ελαιόλαδο
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
  • 30 ml. μελάσα ροδιού
  • 1 ρόδι μόνο τους σπόρους
  • φρέσκο κόλιανδρο 1/4 φλ.τσ. ψιλοκομμένο

 
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε το νερό και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπόλ. 
  • Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι. 
  • Προσθέτουμε τις φέτες της μελιτζάνας και τις μουλιάζουμε για περίπου 1 ώρα.
  • Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε καλά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι. 
  • Σωτάρουμε τις μελιτζάνες για 2 λεπτά απο κάθε πλευρά και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το πιπέρι καγιέν με το κύμινο και πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες. 
  • Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα.
  • Βγάζουμε τις μελιτζάνες απο το φούρνο και τις πασπαλίζουμε με το σκόρδο.
  • Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε μια πιατέλα και τις περιχύνουμε με τη μελάσα.
  • Πασπαλίζουμε με τους σπόρους του ροδιού και τον κόλιανδρο.
  • Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου