Χρόνος Προετοιμασίας : 30'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 1200 ml νερό ( 5 φλ.τσ.)
- Αλάτι 2 κ.σ.
- 2 μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
- 15 ml. ελαιόλαδο
- 1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.σ. κύμινο
- 2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
- 30 ml. μελάσα ροδιού
- 1 ρόδι μόνο τους σπόρους
- φρέσκο κόλιανδρο 1/4 φλ.τσ. ψιλοκομμένο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζουμε το νερό και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπόλ.
- Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι.
- Προσθέτουμε τις φέτες της μελιτζάνας και τις μουλιάζουμε για περίπου 1 ώρα.
- Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι.
- Σωτάρουμε τις μελιτζάνες για 2 λεπτά απο κάθε πλευρά και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το πιπέρι καγιέν με το κύμινο και πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες.
- Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα.
- Βγάζουμε τις μελιτζάνες απο το φούρνο και τις πασπαλίζουμε με το σκόρδο.
- Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε μια πιατέλα και τις περιχύνουμε με τη μελάσα.
- Πασπαλίζουμε με τους σπόρους του ροδιού και τον κόλιανδρο.
- Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου