ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτας & μαρμελάδα βερίκοκο από τον Ανδρέα Λαγό.



Ο Nomad Chef Ανδρέας Λαγός μας προσφέρει απλόχερα μια συνταγή που δε θα μπορεί να αντισταθεί κανείς.

Χρόνος Προετοιμασίας : 1 ώρα 
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • φύλλο κρούστας 1 πακέτο
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1500 ml. γάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ περίπου 60 γρ.
  • 6 αυγά 2 ολόκληρα και 4 κρόκους χωριστά
  • βανίλια εκχύλισμα 2 κ.γ.
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 75 ml νερό περίπου 3 κ.σ.
  • 125 ml Brandy ή 5.κ.σ.



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για την κρέμα
  • Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους, τα αυγά, τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ και προσθέτουμε το χλιαρό γάλα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Βάζουμε όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και ξανά στη φωτιά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα και το ανακάτεμα μέχρι η κρέμα να αρχίσει να πήζει αρκετά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια, το βούτυρο τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μια λεία σοκολατένια κρέμα.

Για τη σάλτσα βερίκοκο
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη μαρμελάδα και το νερό.
  • Ζεσταίνουμε για 5 λεπτά μέχρι να αραιώσει αρκετά η μαρμελάδα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.

Συναρμολόγηση
  • Σε ένα ταψί παραλληλόγραμμο στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους(όπως κάνουμε στις πίτες), από πάνω απλώνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με άλλα 4 φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30-40 λεπτά μέχρι να ψηθεί το φύλλο.
  • Βγάζουμε από το φούρνο τη μπουγάτσα και την αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά.
  • Κόβουμε σε κομμάτια, περιχύνουμε με τη σάλτσα βερίκοκο και σερβίρουμε.


Πηγή - cookbox.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου