ΜΕΝΟΥ

Pages

Πακόρε από την Ινδία


Ενα μοναδικό ορεκτικό από την Ινδία

Απαιτούμενος χρόνος : 20΄






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 3 κουταλιές της σούπας ρεβιθάλευρο
  • ½ κρεμμύδι
  • ¼ κουνουπίδι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού γιαούρτι
  • Ελαιόλαδο


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλένουμε καλά το κονουπίδι και το κόβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά.
  • Μόλις το τρίψουμε, το βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε με το κουνουπίδι.
  • Αμέσως μετά κοσκινίζουμε το ρεβιθάλευρο και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό μείγμα,ενώ ανακατεύουμε,αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Το αφήνουμε στο μπολ να ξεκουραστεί 5-10 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.
  • Μόλις ζεσταθεί το λάδι παίρνουμε το μείγμα με ένα κουταλάκι του γλυκού και ρίχνουμε στο λάδι μέχρι να γεμίσει η κατσαρόλα.
  • Το λάδι πρέπει να σκεπάζει τα μπαλάκια.
  • Τα γυρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και περιμένουμε να πάρουν ξανθό χρώμα.
  • Σε λιγα λεπτά είναι έτοιμα.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου