Ενα μοναδικό ορεκτικό από την Ινδία
Απαιτούμενος χρόνος : 20΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 3 κουταλιές της σούπας ρεβιθάλευρο
- ½ κρεμμύδι
- ¼ κουνουπίδι
- 2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ
- 2 κουταλάκια του γλυκού γιαούρτι
- Ελαιόλαδο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Πλένουμε καλά το κονουπίδι και το κόβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά.
- Μόλις το τρίψουμε, το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε με το κουνουπίδι.
- Αμέσως μετά κοσκινίζουμε το ρεβιθάλευρο και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μπολ.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό μείγμα,ενώ ανακατεύουμε,αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
- Το αφήνουμε στο μπολ να ξεκουραστεί 5-10 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.
- Μόλις ζεσταθεί το λάδι παίρνουμε το μείγμα με ένα κουταλάκι του γλυκού και ρίχνουμε στο λάδι μέχρι να γεμίσει η κατσαρόλα.
- Το λάδι πρέπει να σκεπάζει τα μπαλάκια.
- Τα γυρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και περιμένουμε να πάρουν ξανθό χρώμα.
- Σε λιγα λεπτά είναι έτοιμα.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου