ΜΕΝΟΥ

Pages

Τρουφάκια με λευκή σοκολάτα και ινδοκάρυδο


Ένα κλασικό γλύκισμα στο….  χέρι σας.

Απαιτούμενος χρόνος : 25΄







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 600 γραμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 2 φλιτζάνια ινδική καρύδα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
  • 2 λάιμ ή 1 λεμόνι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα τους)
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Αφού ψιλοκόψουμε τη λευκή σοκολάτα,τη βάζουμε σε μπεν μαρί και τη λιώνουμε.
  • Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και το ξύσμα των λάιμ και ανακατεύουμε καλά.
  • Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για 3-4 ώρες ώστε να σφίξει.
  • Στο χρόνο αυτό,το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθοντας κομμάτια από το μείγμα,σχηματοποιούμε τα τρουφάκια.
  • Με αυτά τα υλικά φτιάχνουμε 50 τρουφάκια.
  • Τα περνάμε από την ινδική καρύδα για να έχουν καρύδα στην επιφάνειά τους.
  • Βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο όπου και θα τα διατηρήσουμε.
  • Πρέπει να μείνουν το λιγότερο 20 λεπτά στο ψυγείο πριν τα σερβίρουμε.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου