ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητά κρεμμύδια με γκρεμολάτα πορτοκαλιού με μαϊντανό και ρόδι


Ένα φανταστικό ορεκτικό στο πιάτο σας.

Χρόνος Προετοιμασίας : 40'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη





 
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 8 άτομα
  • 75 ml. ελαιόλαδο ( 5 κ.σ.)
  • 60 ml. μελάσα ροδιού
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 1 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο
  • Αλάτι 2 κ.γ.
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 κ.γ.
  • 5 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
  • 2 ρόδια μόνο τους σπόρους
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πορτοκάλι το ξύσμα του


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και τον προθερμαίνουμε στους 220 βαθμούς. 
  • Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπόλ αναμιγνύουμε το λάδι, τη μελάσα, το ξύδι, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. 
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν εντελώς τα κρεμμύδια απο το μίγμα. 
  • Μεταφέρουμε το μίγμα με τα κρεμμύδια στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα. 
  • Γυρίζουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού απο την άλλη πλεύρα και τις περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού. 
  • Ψήνουμε για ακόμη μισή ώρα περίπου.

Για την γκρεμολάτα:
  • Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το ρόδι, τον μαϊντανό και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
  • Σερβίρουμε τα κρεμμύδια σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με την γκρεμολάντα.
  • Σερβίρονται ζεστά ή και κρύα.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου