Χρόνος Προετοιμασίας : 40'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 8 άτομα
- 75 ml. ελαιόλαδο ( 5 κ.σ.)
- 60 ml. μελάσα ροδιού
- 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
- 1 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο
- Αλάτι 2 κ.γ.
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 κ.γ.
- 5 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
- 2 ρόδια μόνο τους σπόρους
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 πορτοκάλι το ξύσμα του
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και τον προθερμαίνουμε στους 220 βαθμούς.
- Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπόλ αναμιγνύουμε το λάδι, τη μελάσα, το ξύδι, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν εντελώς τα κρεμμύδια απο το μίγμα.
- Μεταφέρουμε το μίγμα με τα κρεμμύδια στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα.
- Γυρίζουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού απο την άλλη πλεύρα και τις περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού.
- Ψήνουμε για ακόμη μισή ώρα περίπου.
Για την γκρεμολάτα:
- Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το ρόδι, τον μαϊντανό και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
- Σερβίρουμε τα κρεμμύδια σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με την γκρεμολάντα.
- Σερβίρονται ζεστά ή και κρύα.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου