Η ελαφριά εκδοχή της κις λορέν που όλοι αγαπάμε. Ιδανική για όσους προσέχουν την διατροφή τους!
Προετοιμασία : 15΄
Ψήσιμο : 45΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 μερίδες
- 8 φύλλα κρούστας
- ελάχιστο ελαιόλαδο
- 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο (αφαιρούμε με ένα μαχαιράκι το ορατό λίπος)
- 6 αυγά
- 1/2 κούπα γάλα 2%
- 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Ψεκάζουμε ή αλείφουμε με λίγο από το λάδι μια αντικολλητική ταρτιέρα ή ένα ρηχό ταψάκι διαμέτρου 23 εκ.
- Απλώνουμε και τα 8 φύλλα κρούστας στην ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα και ψεκάζοντας ή αλείφοντας το καθένα με λίγο ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τις άκρες που προεξέχουν - αφήνουμε 2 εκ. γύρω-γύρω.
- Στρώνουμε πάνω στα φύλλα ένα κομμάτι λαδόχαρτο και απλώνουμε ρύζι (αμαγείρευτο), ώστε να ψηθεί λίγο η βάση και να μη φουσκώσει.
- Ψήνουμε για περίπου 10 - 12 λεπτά ή μέχρι τα φύλλα να χρυσίσουν.
- Ξεφουρνίζουμε και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160° C.
- Στο μεταξύ, ψεκάζουμε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το μαϊντανό, μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε το μπέικον με το κρεμμύδι στη βάση.
- Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και ψήνουμε για περίπου 30 - 35 λεπτά, μέχρι να πήξει και να ροδίσει η γέμιση.
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε συνοδεία πράσινης σαλάτας.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου