ΜΕΝΟΥ

Pages

Κις λορέν με φύλλο κρούστας



Η ελαφριά εκδοχή της κις λορέν που όλοι αγαπάμε. Ιδανική για όσους προσέχουν την διατροφή τους!

Προετοιμασία : 15΄ 
Ψήσιμο : 45΄




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 6 μερίδες
  • 8 φύλλα κρούστας
  • ελάχιστο ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο (αφαιρούμε με ένα μαχαιράκι το ορατό λίπος)
  • 6 αυγά
  • 1/2 κούπα γάλα 2%
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. 
  • Ψεκάζουμε ή αλείφουμε με λίγο από το λάδι μια αντικολλητική ταρτιέρα ή ένα ρηχό ταψάκι διαμέτρου 23 εκ. 
  • Απλώνουμε και τα 8 φύλλα κρούστας στην ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα και ψεκάζοντας ή αλείφοντας το καθένα με λίγο ελαιόλαδο. 
  • Κόβουμε τις άκρες που προεξέχουν - αφήνουμε 2 εκ. γύρω-γύρω. 
  • Στρώνουμε πάνω στα φύλλα ένα κομμάτι λαδόχαρτο και απλώνουμε ρύζι (αμαγείρευτο), ώστε να ψηθεί λίγο η βάση και να μη φουσκώσει. 
  • Ψήνουμε για περίπου 10 - 12 λεπτά ή μέχρι τα φύλλα να χρυσίσουν. 
  • Ξεφουρνίζουμε και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160° C.
  • Στο μεταξύ, ψεκάζουμε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. 
  • Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. 
  • Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το μαϊντανό, μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψουν. 
  • Προσθέτουμε το μαϊντανό, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. 
  • Απλώνουμε το μπέικον με το κρεμμύδι στη βάση. 
  • Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και ψήνουμε για περίπου 30 - 35 λεπτά, μέχρι να πήξει και να ροδίσει η γέμιση.
  • Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε συνοδεία πράσινης σαλάτας.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου