ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδας και τυρί κρέμα

Λαχταριστές χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες με κρασί και σάλτσα μουστάδας

Απαιτούμενος χρόνος : 90΄





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 6 χοιρινές μπριζόλες

Για τη μαρινάδα
  • 1 λίτρο κόκκινο κρασί
  • 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 4 κλαράκια σέλινο χοντροκομμένα
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά του γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 1 κλαράκι κανέλα
  • αλάτι, πιπέρι

Για το άλειμμα της μπριζόλας
  • 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 120 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη μαρινάδα
  • Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε μέσα τα μπριζολάκια ολόκληρα, ρίχνετε όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από το αλάτι και περιχύνετε με το κόκκινο κρασί.
  • Αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για 8 ώρες μέσα στο ψυγείο γυρίζοντας το που και που για να μαριναριστεί το ίδιο καλά παντού.
  • Όσο μαρινάρεται ετοιμάστε το μείγμα για το άλειμμα του κρέατος στο φούρνο. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μουστάρδα μαζί με το τυρί κρέμα και το γάλα.
  • Όταν περάσει η ώρα βγάζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα, σκουπίζετε , αλατίζετε καλά απ’ όλες τις μεριές και βάζετε ακόμα λίγο πιπέρι. Σουρώνετε τη μαρινάδα και τη κρατάτε σε ένα δοχείο.
  • Αλείφετε τις μπριζόλες με το μείγμα μουστάρδας με τη βοήθεια ενός πινέλου.
  • Τις βάζετε στο ταψί και γύρω- γύρω σκορπάτε τα δαμάσκηνα. Αδειάζετε 1 ½ νεροπότηρο μαρινάδα μέσα στον πάτο του ταψιού, το βάζετε στο φούρνο σκεπασμένο με λαδόκολλα και το ψήνετε για περίπου 1 ½ ώρα στους 180 βαθμούς.

Για το άλειμμα της μπριζόλας
  • Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και το ψήνετε ακόμα για 1 ώρα και μέχρι το κρέας να γίνει απαλό και τρυφερό.
  • Αν η μαρινάδα εξατμιστεί προσθέστε λίγη ακόμα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ψησίματος αλείφετε το με το μείγμα μουστάρδας κάθε 1 ώρα περίπου.
  • Αν θέλετε προσθέστε στη μαρινάδα.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου