Λαχταριστές χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες με κρασί και σάλτσα μουστάδας
Απαιτούμενος χρόνος : 90΄
Για τη μαρινάδα
Για το άλειμμα της μπριζόλας
Για το άλειμμα της μπριζόλας
Πηγή - sidagi.gr
Απαιτούμενος χρόνος : 90΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 6 χοιρινές μπριζόλες
Για τη μαρινάδα
- 1 λίτρο κόκκινο κρασί
- 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
- 4 κλαράκια σέλινο χοντροκομμένα
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 1 κουταλιά του γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού
- 1 κλαράκι κανέλα
- αλάτι, πιπέρι
Για το άλειμμα της μπριζόλας
- 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 120 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 3 κουταλιές της σούπας γάλα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη μαρινάδα- Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε μέσα τα μπριζολάκια ολόκληρα, ρίχνετε όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από το αλάτι και περιχύνετε με το κόκκινο κρασί.
- Αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για 8 ώρες μέσα στο ψυγείο γυρίζοντας το που και που για να μαριναριστεί το ίδιο καλά παντού.
- Όσο μαρινάρεται ετοιμάστε το μείγμα για το άλειμμα του κρέατος στο φούρνο. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μουστάρδα μαζί με το τυρί κρέμα και το γάλα.
- Όταν περάσει η ώρα βγάζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα, σκουπίζετε , αλατίζετε καλά απ’ όλες τις μεριές και βάζετε ακόμα λίγο πιπέρι. Σουρώνετε τη μαρινάδα και τη κρατάτε σε ένα δοχείο.
- Αλείφετε τις μπριζόλες με το μείγμα μουστάρδας με τη βοήθεια ενός πινέλου.
- Τις βάζετε στο ταψί και γύρω- γύρω σκορπάτε τα δαμάσκηνα. Αδειάζετε 1 ½ νεροπότηρο μαρινάδα μέσα στον πάτο του ταψιού, το βάζετε στο φούρνο σκεπασμένο με λαδόκολλα και το ψήνετε για περίπου 1 ½ ώρα στους 180 βαθμούς.
Για το άλειμμα της μπριζόλας
- Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και το ψήνετε ακόμα για 1 ώρα και μέχρι το κρέας να γίνει απαλό και τρυφερό.
- Αν η μαρινάδα εξατμιστεί προσθέστε λίγη ακόμα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ψησίματος αλείφετε το με το μείγμα μουστάρδας κάθε 1 ώρα περίπου.
- Αν θέλετε προσθέστε στη μαρινάδα.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου