ΜΕΝΟΥ

Pages

Τορτίγια με πατάτες και τσορίθο


Μία Ισπανική συνταγή στο τραπέζι σας.












Συνταγή :  Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες :  για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες σε μικρούς κύβους
  • 6 αβγά
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε λεπτές ροδέλες
  • 2 λουκάνικα τσορίθο σε ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Ζεματάμε τις πατάτες σε νερό αλατισμένο για 3-4 λεπτά και τις στραγγίζουμε καλά. 
  • Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά. Στραγγίζουμε και τις αλατίζουμε. Κάνουμε το ίδιο και με τα λουκάνικα. Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ. 
  • Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τις πατάτες, τα λουκάνικα, αλάτι και πιπέρι. Λαδώνουμε ένα τηγάνι που μπαίνει και στον φούρνο. Ρίχνουμε το μείγμα του μπολ και τηγανίζουμε για λίγο από το κάτω μέρος. 
  • Μεταφέρουμε την τορτίγια στον φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά. Αφού κρυώσει την κόβουμε σε μικρούς κύβους και σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου