ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπισκότα με τυρι & γαλοπούλα


Μοναδικά μπισκότα που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.








Συνταγή :  Μάνια Ντέλου
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 30'.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 φλ αλευρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ μπεικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ σόδα μαγειρική
  • 6 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • ¾ φλ. ξινόγαλο
  • ¼ κ.γ αλάτι
  • ¾ φλ. γαλοπούλα ψητή Fouantre Ifantis
  • 1 φλ. τυρί Arla Havarti

Για την επικάλυψη
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κ.σ μαιντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το βούτυρο, μέχρι να πάρουν τη μορφή άμμου.
  • Προσθέτουμε το ξινόγαλο και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ.
  • Ρίχνουμε το αλάτι, ζυμώνουμε με το χέρι και πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε.
  • Εναλλακτικά, σε μία επιφάνεια που έχουμε ελαφρώς αλευρώσει, ανοίγουμε τη ζύμη, και κάνουμε ένα φύλλο πάχους δύο εκατοστών.
  • Κόβουμε τα μπισκότα με ένα στρογγυλό κουπάτ και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί ή καλυμμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 12 -15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα.Για την επικάλυψη, λιώνουμε σε ένα μικρό τηγάνι το βούτυρο, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
  • Αλείφουμε με ένα πινέλο τα ψημένα μπισκότα και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για 2 λεπτά.
  • Τα σερβίρουμε ζεστά.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου