Συνταγή : Μάνια Ντέλου
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 30'.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 φλ αλευρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ μπεικιν πάουντερ
- ½ κ.γ σόδα μαγειρική
- 6 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- ¾ φλ. ξινόγαλο
- ¼ κ.γ αλάτι
- ¾ φλ. γαλοπούλα ψητή Fouantre Ifantis
- 1 φλ. τυρί Arla Havarti
Για την επικάλυψη
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 1 κ.σ μαιντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το βούτυρο, μέχρι να πάρουν τη μορφή άμμου.
- Προσθέτουμε το ξινόγαλο και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ.
- Ρίχνουμε το αλάτι, ζυμώνουμε με το χέρι και πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε.
- Εναλλακτικά, σε μία επιφάνεια που έχουμε ελαφρώς αλευρώσει, ανοίγουμε τη ζύμη, και κάνουμε ένα φύλλο πάχους δύο εκατοστών.
- Κόβουμε τα μπισκότα με ένα στρογγυλό κουπάτ και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί ή καλυμμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 12 -15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα.Για την επικάλυψη, λιώνουμε σε ένα μικρό τηγάνι το βούτυρο, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε με ένα πινέλο τα ψημένα μπισκότα και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για 2 λεπτά.
- Τα σερβίρουμε ζεστά.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου