Δοκιμάστε κάτι καινούργιο στη κουζίνα σας! Οι αντζούγιες ταιριάζουν πάρα πολύ με το τυρί και τις ντομάτες !
Υλικά
Για τη ζύμη
Για την γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Σερβίρετε με σανγκριά με λευκό κρασί!
Πηγή - sidagi.gr
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για τη ζύμη
- 4 αυγά
- 400 γραμμάρια γάλα
- 400 γραμμάρια αλεύρι
- 400 γραμμάρια νερό
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Για την γαρνιτούρα
- 5 ωμές ντομάτες
- 1 μικρό κρεμμύδι
- βασιλικό
- 100 γραμμάρια ατζούγιες
- 100 παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπώντας συνεχώς, ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και το βούτυρο.
- Αλείφουμε με βούτυρο ένα τετράγωνο ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα, και ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και ξύνουμε το τυρί σε στην χοντρή ξύστρα.
- Βγάζουμε από τον φούρνο την σχεδόν ψημένη ζύμη και την στρώνουμε με φέτες της ντομάτας και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και το τυρί όλη την επιφάνεια της πίτσας μας.
- Ξανά βάζουμε το ταψάκι στον φούρνο κάνει κρούστα το τυρί για 10 λεπτά περίπου.
Σερβίρετε με σανγκριά με λευκό κρασί!
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου