ΜΕΝΟΥ

Pages

Κανελόνια γεμιστά με λιαστή ντομάτα, τυρί κρέμα & καρύδια



Μία συνταγή για τους λάτρεις των ζυμαρικών.







 Συνταγή : Δημήτρης Καραμπαμπας.
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 5 κανελόνια
  • 200 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 20 γρ. βούτυρο Lurpak

Για τη γέμιση
  • 180 γρ λιαστές ντομάτες
  • 60 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
  • 30 ml Arla κρέμα γάλακτος light me 12% λιπαρά
  • 20 γρ. καρύδια
  • 50 γρ. φέτα
Για τη σάλτσα πέστο
  • 1/2 ματσ. δυόσμο
  • 15 γρ. κουκουνάρι
  • 1/2 σκελ. σκόρδο
  • 40 μλ ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
  • Βράζουμε τα κανελόνια για 2 λεπτά, τα περιχύνουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
Για τη γέμιση
  • Βάζουμε στο μούλτι τις λιαστές ντομάτες, το φρέσκο τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τα καρύδια και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μους.
  • Βράζουμε τα κανελόνια για ενάμιση λεπτό, τα κόβουμε στη μέση και τα τοποθετούμε όρθια μέσα σε ένα πυρέξ.
  • Γεμίζουμε τα 2/3 με την γέμιση και το 1/3 με τριμμένη φέτα.
  • Ρίχνουμε μέσα στο πυρέξ λίγο ζωμό κοτόπουλου, βούτυρο και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 8-10 λεπτά.

Για τη σάλτσα πέστο
  • Βάζουμε στο μούλτι το σκόρδο, το κουκουνάρι, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πέστο.
  • Σερβίρουμε τα γεμιστά κανελόνια και προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα πέστο.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου