Μία συνταγή για τους
λάτρεις των ζυμαρικών.
Συνταγή : Δημήτρης Καραμπαμπας.
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 5 κανελόνια
- 200 ml ζωμό κοτόπουλου
- 20 γρ. βούτυρο Lurpak
Για τη γέμιση
- 180 γρ λιαστές ντομάτες
- 60 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- 30 ml Arla κρέμα γάλακτος light me 12% λιπαρά
- 20 γρ. καρύδια
- 50 γρ. φέτα
- 1/2 ματσ. δυόσμο
- 15 γρ. κουκουνάρι
- 1/2 σκελ. σκόρδο
- 40 μλ ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα κανελόνια για 2 λεπτά, τα περιχύνουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
- Βάζουμε στο μούλτι τις λιαστές ντομάτες, το φρέσκο τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τα καρύδια και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μους.
- Βράζουμε τα κανελόνια για ενάμιση λεπτό, τα κόβουμε στη μέση και τα τοποθετούμε όρθια μέσα σε ένα πυρέξ.
- Γεμίζουμε τα 2/3 με την γέμιση και το 1/3 με τριμμένη φέτα.
- Ρίχνουμε μέσα στο πυρέξ λίγο ζωμό κοτόπουλου, βούτυρο και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 8-10 λεπτά.
Για τη σάλτσα πέστο
- Βάζουμε στο μούλτι το σκόρδο, το κουκουνάρι, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πέστο.
- Σερβίρουμε τα γεμιστά κανελόνια και προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα πέστο.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου