Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 1 ώρα & 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζάνια βρώμη σε νιφάδες
- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κόκκινη ή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1/2 φλιτζάνι ντομάτα φρέσκια στον τρίφτη
- 3 αβγά μεγάλα
- 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
- 1/2 κονσέρβα ντομάτα
- αλάτι και πιπέρι
Eκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Aνακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ (εκτός από την κονσέρβα ντομάτας) και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί το οποίο έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο.
- Με τα χέρια μας δίνουμε σχήμα στο ρολό. Το αλείφουμε με την ντομάτα εξωτερικά και το ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε σε χοντρές φέτες μαζί με επιπλέον έτοιμη σάλτσα ντομάτας.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου