Σπιτικά κριτσίνια του Αλέξανδρου Παπανδρέου που θα σας ξετρελάνουν.
Συνταγή : Aλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 8 φέτες μπείκον γαλοπούλας Ifantis
- 270 γρ. αλευρι σκληρό
- 8 γρ. αλάτι
- 8 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. τυρί Arla αυθεντικό regato τριμμένο
- 14 γρ. ξηρή μαγιά
- 120 ml ζεστό νερό
- 60 ml βουτυρο Lurpak
- Arla lactofree για επάλειψη
Εκτέλεση
- Απλώνουμε τις φέτες μπέικον σε ένα αντικολλητικό ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ, μέχρι να γίνουν τραγανές. Αφού ψηθούν τις βγάζουμε από το φούρνο και τις ψιλοκόβουμε.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι μαζί με το αλάτι, την ζάχαρη και το τριμμένο ρεγκάτο και με το φτερό ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, για 1-2 λεπτά.
- Βάζουμε σε ένα ποτήρι το ζεστό νερό μαζί με την ξερή μαγιά, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και την προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το λιωμένο βούτυρο και το ψιλοκομμένο μπέικον.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το φτερό σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
- Αποσύρουμε τη ζύμη από το μίξερ και την τοποθετούμε σε ένα καθαρό πάγκο.
- Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τη ζύμη και τα ανοίγουμε σε μικρά μπαστουνάκια.
- Βάζουμε τα κουλούρια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και με ένα πινέλο τα περνάτε ελαφρώς με το lactofree.
- Ψήνoυμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10-12 λεπτά.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου