ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπιτικά κριτσίνια με μπέϊκον


Σπιτικά κριτσίνια του Αλέξανδρου Παπανδρέου που θα σας ξετρελάνουν.








Συνταγή :  Aλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 8 φέτες μπείκον γαλοπούλας Ifantis
  • 270 γρ. αλευρι σκληρό
  • 8 γρ. αλάτι
  • 8 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. τυρί Arla αυθεντικό regato τριμμένο
  • 14 γρ. ξηρή μαγιά
  • 120 ml ζεστό νερό
  • 60 ml βουτυρο Lurpak
  • Arla lactofree για επάλειψη

Εκτέλεση
  • Απλώνουμε τις φέτες μπέικον σε ένα αντικολλητικό ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ, μέχρι να γίνουν τραγανές. Αφού ψηθούν τις βγάζουμε από το φούρνο και τις ψιλοκόβουμε.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι μαζί με το αλάτι, την ζάχαρη και το τριμμένο ρεγκάτο και με το φτερό ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, για 1-2 λεπτά.
  • Βάζουμε σε ένα ποτήρι το ζεστό νερό μαζί με την ξερή μαγιά, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και την προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το λιωμένο βούτυρο και το ψιλοκομμένο μπέικον.
  • Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το φτερό σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
  • Αποσύρουμε τη ζύμη από το μίξερ και την τοποθετούμε σε ένα καθαρό πάγκο.
  • Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τη ζύμη και τα ανοίγουμε σε μικρά μπαστουνάκια.
  • Βάζουμε τα κουλούρια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και με ένα πινέλο τα περνάτε ελαφρώς με το lactofree.
  • Ψήνoυμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10-12 λεπτά.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου