Πιό σπιτικό δε γίνεται, με άγγιγμα μαμάς και γεύση μοναδική!
Συνταγή : Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Μερίδες : για 5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, ψήσιμο 90΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
Για τα μπιφτέκια
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
- 2 κ.σ. κόκκινο ξίδι ΠΑΝ της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 8 πατάτες
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 2 λεμόνια (χυμός)
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 2 φλ. νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες. Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Τις ανακατεύουμε πολύ καλά να λαδωθούν παντού. Τις αδειάζουμε σε ταψί καθώς και όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ. Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα σκεπασμένες, μέχρι να μαλακώσουν.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια.
- Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους. Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε πολύ καλά για ν’ αφρατέψει το μείγμα καλά. Αν είναι σφιχτό, ραντίζουμε με λίγο νερό. Πλάθουμε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα αραδιάζουμε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄ αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.
- Οι οδηγίες ψησίματος είναι για θερμοκρασία φούρνου στις αντιστάσεις. Αν ψήσετε σε αέρα χαμηλώστε την θερμοκρασία κατά 20 βαθμούς και μειώστε το χρόνο ψησίματος κατά 10'-15'.
Πηγή - argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου