¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 200 γρ. μαυρομάτικα
- 500 γρ. ραδίκια, αντίδια, βλίτα, ζοχούς ή οποιοδήποτε άγριο χόρτο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κολοκύθι κομμένο σε ροδέλες
- 1 φινόκιο κομμένο σε ροδέλες
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
- 1 ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη ή 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. ζάχαρη
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν - αλλά χωρίς να λιώσουν - και τα στραγγίζουμε.
- Σοτάρουμε σε φαρδιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο όλα μαζί τα χορταρικά μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη ή τον πελτέ διαλυμένο σε 1 φλ. νερό, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φασόλια, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λεμόνι και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου