ΜΕΝΟΥ

Pages

Μαυρομάτικα με άγρια χόρτα και μυρωδικά

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά
  • 200 γρ. μαυρομάτικα
  • 500 γρ. ραδίκια, αντίδια, βλίτα, ζοχούς ή οποιοδήποτε άγριο χόρτο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 φινόκιο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
  • 1 ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη ή 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
  • Βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν - αλλά χωρίς να λιώσουν - και τα στραγγίζουμε.
  • Σοτάρουμε σε φαρδιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο όλα μαζί τα χορταρικά μέχρι να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη ή τον πελτέ διαλυμένο σε 1 φλ. νερό, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φασόλια, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το λεμόνι και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου