Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό κιμά αρνίσιο
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
- ½ φλ. φρυγανιά, τριμμένη
- 1 αβγό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή πεκορίνο
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- αλεύρι για το πασπάλισμα
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε, πιέζοντας με τα χέρια μας, για να μπορέσουν να συνδυαστούν.
- Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μπάλες, στο μέγεθος ενός καρυδιού.
- Πασπαλίζουμε ελαφρά τον κάθε κεφτέ με αλεύρι, μέχρι να καλυφθεί καλά.
- Μεταφέρουμε τους κεφτέδες σε ένα πιάτο, απαλλάσσοντας τους από τυχόν υπερβολικό αλεύρι.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε άφθονο λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια σε παρτίδες και τα τηγανίζουμε για περίπου 7 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν και να είναι τραγανά από όλες τις πλευρές.
- Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο, στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί.
- Για μια ελαφρύτερη εκδοχή, μπορούμε να ψήσουμε τα κεφτεδάκια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C, τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντας τα στα μέσα του χρόνου, ώστε να ψηθούν από όλες τις πλευρές.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου