Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για τις λιαστές ντομάτες
- 200 γρ. λιαστές ντομάτες
- 1 φλ. λευκό κρασί
- ¾ φλ. ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- Φρέσκο πιπέρι
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 2 κ.σ. παρμεζάνα
Για τη σαλάτα
- 1 φλ. πλιγούρι
- 1 φλ. ζεστό νερό
- 2-3 ποτηράκια του κρασιού λευκό κρασί
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 3 κ.σ. μαϊντανό
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 2 αγκινάρες, ψιλοκομμένες
- ½ φλ. αποφλοιωμένα φιστίκια
Εκτέλεση
Για το μαρινάρισμα
- Τοποθετούμε τις λιαστές ντομάτες με ½ φλ. λευκό κρασί σε ένα γυάλινο μπολ για 30 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το βάζουμε στο ψυγείο από το βράδυ.
Για τη σαλάτα
- Τοποθετούμε το πλιγούρι με το ζεστό νερό σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη για 5-10 λεπτά.
- Αφαιρούμε τις λιαστές ντομάτες από τη μαρινάδα και τις ψιλοκόβουμε.
- Αφού βεβαιωθούμε ότι το πλιγούρι έχει απορροφήσει όλο το νερό, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το χυμό λεμόνι, το μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις αγκινάρες και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε ½ φλ. από τη μαρινάδα (βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε πάρει αρκετή κάπαρη και σκόρδο), την προσθέτουμε στη σαλάτα μας και ανακατεύουμε.
- Γαρνίρουμε με τα φιστίκια.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου