¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 100 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
- 250 γρ. φακές ψιλές
- 1 ντομάτα φρέσκια τριμμένη
- 1 καρότο μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 κομμάτι σέλερι (10 εκ. περίπου) κομμένο σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
- 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι το περίβλημα από το λουκάνικο και κόβουμε το εσωτερικό του σε χοντρά κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε σε τηγάνι μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι για 3 λεπτά.
- Βάζουμε στο τηγάνι και το λουκάνικο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τις φακές.
- Ανακατεύουμε καλά να γυαλίσουν οι φακές από το λάδι, ρίχνουμε την ντομάτα, το θυμάρι και 2 φλιτζάνια νερό.
- Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.
- Σερβίρουμε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο.
Πηγή - www.thecookbook.gr (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 28/03/2020)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου