ΜΕΝΟΥ

Pages

Φετουτσίνι με πέστο βασιλικού και λιαστές ντομάτες

Χορταστική μακαρονάδα με απαλό άρωμα και πλούσια γεύση







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες :  για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για την σάλτσα πέστο
  • 80 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 25 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
  • 25 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 25 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • 1 πακέτο μακαρόνια φετουτσίνι ή ταλιατέλες ή σπαγγέτι
  • 1 κούπα λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση
Για τη σάλτσα πέστο
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.
  • Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.

  • Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
  • Βράζουμε τα φετουτσίνι σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente) δηλαδή βράζουμε για περίπου 8 λεπτά ,και σουρώνουμε.
  • Ρίχνουμε τα καυτά σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα πέστο μαζί με τις λιαστές ντομάτες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου