Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30΄, μαγείρεμα 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 φύλλα κουρού
- λάδι για τα φύλλα και το ταψί
Για τη γέμιση
- 800 γρ. κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
- 6 αβγά
- 3/4 φλιτζανιού γάλα
- 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- 250 γρ. μετσοβόνε καπνιστό τριμμένο
- 200 γρ. ανθότυρο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
- Αλείφουμε με λάδι ένα ταψάκι 25x35 εκ. και στρώνουμε το ένα φύλλο. Απλώνουμε επάνω το μετσοβόνε και στη συνέχεια τα κολοκυθάκια και το ανθότυρο σπασμένο με το χέρι.
- Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι, περιχύνουμε με το μείγμα τα κολοκυθάκια, σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε καλά.
- Λαδώνουμε καλά, ανοίγουμε δυο τρυπούλες στη ζύμη προκειμένου να φεύγουν οι ατμοί και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου