ΜΕΝΟΥ

Pages

Πίτα με κολοκυθάκια και καπνιστό τυρί



Μία διαφορετική πίτα στο τραπέζι σας.












Συνταγή :  Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες :  για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 30΄, μαγείρεμα 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 φύλλα κουρού
  • λάδι για τα φύλλα και το ταψί

Για τη γέμιση
  • 800 γρ. κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
  • 6 αβγά
  • 3/4 φλιτζανιού γάλα
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 250 γρ. μετσοβόνε καπνιστό τριμμένο
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C. 
  • Αλείφουμε με λάδι ένα ταψάκι 25x35 εκ. και στρώνουμε το ένα φύλλο. Απλώνουμε επάνω το μετσοβόνε και στη συνέχεια τα κολοκυθάκια και το ανθότυρο σπασμένο με το χέρι. 
  • Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι, περιχύνουμε με το μείγμα τα κολοκυθάκια, σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε καλά. 
  • Λαδώνουμε καλά, ανοίγουμε δυο τρυπούλες στη ζύμη προκειμένου να φεύγουν οι ατμοί και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου