Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 ½ κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, κομμένο στα 4 ή 6
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 14 πάτοι αγκινάρας
- 2 φλ. ντοματίνια
- ½ φλ. ελιές
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κ.σ. μαραθόσπορο
- 4 ½ κ.σ. κάπαρη
- 4 ½ κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- ½ φλ. χυμό πορτοκάλι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230C και αλείφουμε το ταψί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Τοποθετούμε τις αγκινάρες, τα ντοματίνια, τις ελιές, την κομμένη πιπεριά, το σκόρδο και το μαραθόσπορο στο ταψί και τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα βακαλάου.
- Τέλος, χύνουμε από πάνω το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκάλι, την κάπαρη και αλατοπιπερώνουμε.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και το ψάρι να τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι.
- Συνοδεύουμε τον μπακαλιάρο με με ρύζι, μακαρόνια, πατάτες ή πράσινη σαλάτα.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου