ΜΕΝΟΥ

Pages

Βακαλάος πλακί


Καταπληκτική συνταγή με ψάρι που θα σας ξετρελάνει








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 ½ κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, κομμένο στα 4 ή 6
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 14 πάτοι αγκινάρας
  • 2 φλ. ντοματίνια
  • ½ φλ. ελιές
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.σ. μαραθόσπορο
  • 4 ½ κ.σ. κάπαρη
  • 4 ½ κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • ½ φλ. χυμό πορτοκάλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230C και αλείφουμε το ταψί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Τοποθετούμε τις αγκινάρες, τα ντοματίνια, τις ελιές, την κομμένη πιπεριά, το σκόρδο και το μαραθόσπορο στο ταψί και τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα βακαλάου.
  • Τέλος, χύνουμε από πάνω το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκάλι, την κάπαρη και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και το ψάρι να τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι.
  • Συνοδεύουμε τον μπακαλιάρο με με ρύζι, μακαρόνια, πατάτες ή πράσινη σαλάτα.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου