Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου.
Μερίδες : για 3 - 5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, ψήσιμο 1 ώρα & 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 κιλά πατάτες
- 4 - 5 παϊδάκια αρνίσια
- 120 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξερό δυόσμο, τριμμένο
- 40 ml ούζο,
- 60 γρ. μουστάρδα
- 40 γρ. χυμό λεμονιού,
- 3 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
- 1 κουτ. σούπας κουρκουμά διαλυμένο σε 60 ml νερό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ταψί σε μία στρώση.
- Προσθέτουμε τα αρνίσια παϊδάκια, κομμένα στη μέση, το ελαιόλαδο, τον ξερό δυόσμο, το ούζο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και τον κουρκουμά διαλυμένο στο νερό.
- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς αλουμινόχαρτο για περίπου 30 λεπτά ακόμη.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου