Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 1 ώρα & 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 2 κιλά αρνί (από χεράκι) κομμένο σε μερίδες
- 2 κιλά πατάτες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 3 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο
- ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια κρασί κόκκινο
- 1/4 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις πατάτες σε κύβους 2x2 εκ., τις απλώνουμε σε ταψί, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνουμε καλά και ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.
- Στο μεταξύ, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με τη σκόνη μουστάρδας.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί. Ξύνουμε καλά τη βάση του ταψιού με σπάτουλα και ανακατεύουμε καλά το περιεχόμενό του. Προσθέτουμε το δεύτερο φλιτζάνι κρασί και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε ξανά και ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό.
- Στη συνέχεια, βάζουμε το κρέας επάνω από τις πατάτες, τοποθετούμε διπλό αλουμινόχαρτο κατά μήκος του ταψιού και το σφραγίζουμε περιμετρικά πιέζοντας με τα χέρια.
- Ψήνουμε για 60 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά επιπλέον.
Tips
- Εκτός από τη μουστάρδα, μπορούμε να αλείψουμε το αρνί στην αρχή και με λίγο μέλι. Στο τέλος του μαγειρέματος, θα έχει μια έντονα καραμελωμένη γεύση και πολύ ωραία υφή. Επίσης, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη σκόνη μουστάρδας με έτοιμη μουστάρδα σε βαζάκι. Στην περίπτωση αυτήν, καλό είναι να προσθέσουμε και λίγο θυμάρι, φρέσκο ή αποξηραμένο.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου