¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Maggicooking.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα (670 kcal / μερίδα).
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 80΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 500 γρ φασόλια λευκά μεσαία
- 3 καρότα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 κλωνάρια σέλερι
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 τομάτες τριμμένες
- ½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- 2 κύβους λαχανικών Maggi
- 1 ρέγκα καπνιστή
- Χυμό από 1λεμόνι
Τρόπος παρασκευής
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, με λίγο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Όταν μαλακώσει ρίξτε 3 λίτρα νερό, τα φασόλια, την δάφνη και την τριμμένη τομάτα.
- Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά και ρίξτε μέσα το καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια, το χοντροκομμένο σέλερι και τέλος τους κύβους λαχανικών Maggi.
- Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και λίγο πριν σβήσετε την εστία, αδειάστε μέσα το μισό ποτήρι ελαιόλαδο.
- Παράλληλα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο τυλίξτε την ρέγκα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στο μέγιστο της έντασης του για 10 λεπτά.
- Ξετυλίξτε από το αλουμινόχαρτο, ραντίστε με το στιμένο λεμόνι και σερβίρετε μαζί με την φασολάδα.
Tip
- H καπνιστή ρέγκα ταιριάζει πολύ στην φασολάδα.
- Σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο τυλίξτε 1 καπνιστή ρέγκα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στο μέγιστο της έντασης του για 10 λεπτά.
- Ξετυλίξτε από το αλουμινόχαρτο, ραντίστε με το στυμμένο λεμόνι και σερβίρετε μαζί με την φασολάδα.
Πηγή - www.maggicooking.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου