ΜΕΝΟΥ

Pages

Παραδοσιακή φασολάδα με καπνιστή ρέγκα


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Maggicooking.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα (670 kcal / μερίδα).
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 80΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Συστατικά

  • 500 γρ φασόλια λευκά μεσαία
  • 3 καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 τομάτες τριμμένες
  • ½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 2 κύβους λαχανικών Maggi
  • 1 ρέγκα καπνιστή
  • Χυμό από 1λεμόνι

Τρόπος παρασκευής

  • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, με λίγο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  • Όταν μαλακώσει ρίξτε 3 λίτρα νερό, τα φασόλια, την δάφνη και την τριμμένη τομάτα.
  • Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά και ρίξτε μέσα το καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια, το χοντροκομμένο σέλερι και τέλος τους κύβους λαχανικών Maggi.
  • Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και λίγο πριν σβήσετε την εστία, αδειάστε μέσα το μισό ποτήρι ελαιόλαδο.
  • Παράλληλα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο τυλίξτε την ρέγκα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στο μέγιστο της έντασης του για 10 λεπτά.
  • Ξετυλίξτε από το αλουμινόχαρτο, ραντίστε με το στιμένο λεμόνι και σερβίρετε μαζί με την φασολάδα.

Tip

  • H καπνιστή ρέγκα ταιριάζει πολύ στην φασολάδα. 
  • Σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο τυλίξτε 1 καπνιστή ρέγκα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στο μέγιστο της έντασης του για 10 λεπτά. 
  • Ξετυλίξτε από το αλουμινόχαρτο, ραντίστε με το στυμμένο λεμόνι και σερβίρετε μαζί με την φασολάδα.


Πηγή - www.maggicooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου