ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατάτες... με μουστάρδα, μέλι και ρίγανη

Μοναδικές πατάτες που θα σας κάνουν να τις φάτε όλες ! ! !









Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου.
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 40΄-50΄
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1½ κιλό πατάτες (με τη φλούδα), κατά προτίμηση βιολογικές,
  • 100 ml ελαιόλαδο,
  • 30 ml χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας ταχίνι ή φιστικοβούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα (προτιμότερο πικάντικη)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν ή καυτερή πάπρικα
  • 1 κουτ. σούπας ξερό κόλιανδρο, σε κόκκους
  • 3 κουτ. σούπας φυλλαράκια ρίγανης (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ), ψιλοκομμένα (αν δεν βρούμε, βάζουμε 1 κουτ. σούπας ξερή)
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλση
  • Πλένουμε καλά τις πατάτες (με τη φλούδα), τις σκουπίζουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μέλι, το ταχίνι ή φιστικοβούτυρο, τη μουστάρδα, τις σκελίδες σκόρδου, το πιπέρι καγιέν ή την καυτερή πάπρικα, τον ξερό κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να μαριναριστούν για 1 ώρα. 
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Διαλέγουμε ένα ταψί που να χωράει τις πατάτες σε μία στρώση, το λαδώνουμε καλά και αραδιάζουμε τις πατάτες. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τα φυλλαράκια ρίγανης. 
  • Ψήνουμε περίπου 45 - 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν οι πατάτες, φροντίζοντας να τις ανακατεύουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου