¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Ένα πικάντικο πιάτο βασισμένο σε παραδοσιακές Ελληνικές γεύσεις
Συστατικά
- 300 γραμμάρια γίγαντες
- 1 λάχανο
- 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 μικρή σελινόριζα σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 /4 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1 κουταλιά του γλυκού κοφτή ζάχαρη
- 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
- Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ γίγαντες και την επόμενη τους βράζουμε.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τους γίγαντες, όταν είναι μισοβρασμένοι, προσθέτουμε τις ντομάτες, το καρότο, το κρεμμύδι, τη σελινόριζα, το αλατοπίπερο, το μπούκοβο και τη ζάχαρη και βράζουμε για περίπου 35 λεπτά.
- Όταν οι γίγαντες έχουν μαλακώσει αρκετά προσθέτουμε και το λάχανο, αφού πρώτα το κόψουμε σε χοντρά κομμάτια και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει και το λάχανο.
- Προσθέτετε το ελαιόλαδο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου