¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 70΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- ½ φλ. νερό
- 15 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ξύδι
- 1 φλ. φρέσκια φάβα
- 1 ½ κιλό σπαράγγια, κομμένα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
Τρόπος παρασκευής
- Βράζουμε ½ φλ. νερό σε μικρή κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια κι αφού βράσουν, αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Τοποθετούμε το κρεμμύδι σε ένα μικρό μπολ και προσθέτουμε ξύδι. Αφήνουμε το μείγμα στο μπολ για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.
- Προσθέτουμε τη φάβα σε μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι με βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να γίνει τραγανή, περίπου για 2 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζουμε.
- Ξεπλένουμε με κρύο νερό και στραγγίζουμε ξανά.
- Αφαιρούμε τον εξωτερικό φλοιό της φάβας και τη μεταφέρουμε σε ένα μέτριου μεγέθους μπολ.
- Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε μεγάλο φύλλο ψησίματος.
- Αλείφουμε με το λάδι και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε τα σπαράγγια μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 20 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Στη συνέχεια, τα σωτάρουμε σε 2 κ.σ. λάδι για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μείγμα κρεμμυδιού και τα αφήνουμε για ακόμα 2 λεπτά να σιγοβράζουν.
- Προσθέτουμε τη φάβα και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το θυμάρι.
- Ψήνουμε το μείγμα φάβας –μανιταριών και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τη φάβα και τα μανιτάρια και σερβίρουμε.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου