¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 3-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 120΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
Για τους κεφτέδες
- 400 γρ. βρασμένα ρεβίθια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 2 κ.γ. κύμινο
- 2 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
- 2 κ.σ. αλεύρι
- Αλάτι
- Φρέσκο πιπέρι
- Λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σος γιαουρτιού
- 200 γρ. γιαούρτι
- ½ λεμόνι, στυμμένο
- 1,5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κρύο νερό
- 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
Τρόπος παρασκευής
Για τους κεφτέδες
- Τοποθετούμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για 6 ώρες από το βράδυ.
- Βράζουμε τα ρεβίθια για 40-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε μια πετσέτα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν τελείως για 1 ώρα. Προσέχουμε να έχουν στραγγίσει τελείως, προτού προχωρήσουμε με τη συνταγή μας.
- Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε.
- Τοποθετούμε σε ένα multi τα βρασμένα ρεβίθια και τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια-σκόρδα, μαζί με το κόλιανδρο και το κύμινο και ανακατεύουμε.
- Ανοίγουμε το multi και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα πιρούνι. Ξανανακατεύουμε το μείγμα με το multi μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το φρέσκο μαϊντανό, το αλεύρι και το μείγμα ρεβιθιών, που μόλις ετοιμάσαμε.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
- Κάνουμε μικρά μπαλάκια με το μείγμα.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι τους ρεβιθοκεφτέδες μας, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα σε όλες τις πλευρές.
Για τη σος γιαουρτιού
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και μαλακό.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου