ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρεβιθοκεφτέδες

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 3-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 120΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Συστατικά

Για τους κεφτέδες
  • 400 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • Αλάτι
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σος γιαουρτιού

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • ½ λεμόνι, στυμμένο
  • 1,5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κρύο νερό
  • 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

Τρόπος παρασκευής
Για τους κεφτέδες

  • Τοποθετούμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για 6 ώρες από το βράδυ.
  • Βράζουμε τα ρεβίθια για 40-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε μια πετσέτα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν τελείως για 1 ώρα. Προσέχουμε να έχουν στραγγίσει τελείως, προτού προχωρήσουμε με τη συνταγή μας.
  • Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε.
  • Τοποθετούμε σε ένα multi τα βρασμένα ρεβίθια και τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια-σκόρδα, μαζί με το κόλιανδρο και το κύμινο και ανακατεύουμε.
  • Ανοίγουμε το multi και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα πιρούνι. Ξανανακατεύουμε το μείγμα με το multi μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το φρέσκο μαϊντανό, το αλεύρι και το μείγμα ρεβιθιών, που μόλις ετοιμάσαμε.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
  • Κάνουμε μικρά μπαλάκια με το μείγμα.
  • Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι τους ρεβιθοκεφτέδες μας, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα σε όλες τις πλευρές.

Για τη σος γιαουρτιού

  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και μαλακό.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου